Γιατι χρησιμοποιουμε βομβινους;

Οι βομβίνοι είναι πολύ αποτελεσματικοί και αξιόπιστοι επικονιαστές, επειδή:

 • Δουλεύουν γρήγορα (για παράδειγμα επισκέπτονται διπλάσιο αριθμό λουλουδιών σε σύγκριση με τις μέλισσες).
 • Μπορούν να μεταφέρουν 2,2 φορές περισσότερη γύρη προς το στίγμα ανά επίσκεψη, σε σύγκριση με άλλους επικονιαστές.
 • Μπορούν να μεταφέρουν σχετικά βαριά φορτία και συνεπώς να ταξιδέψουν για περισσότερο χρόνο σε αναζήτηση τροφής.
 • Δουλεύουν από το ηλιοβασίλεμα έως τη δύση.

Οι βομβινοι επιτυγχανουν περισσοτερα

Οι βομβίνοι:

 • Δουλεύουν πολύ καλά σε προστατευμένα ή δικτυωμένα θερμοκήπια/σήραγγες/οπωρώνες,
 • Δραστηριοποιούνται σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες (γύρω στους 8-10°C), ακόμα και σε συννεφιασμένο καιρό (χαμηλή ένταση του φωτός). Ακόμα και οι δυνατοί άνεμοι και η ασθενής βροχή δεν τους εμποδίζουν στην επικονίαση.
 • Παραμένουν στη δική σας καλλιέργεια και εργάζονται αποτελεσματικά ακόμα και σε λιγότερο ελκυστικές καλλιέργειες/ποικιλίες. Δεν φεύγουν μαζικά για να επισκεφτούν άλλες πιο ελκυστικές καλλιέργειες.
 • Επιτυγχάνουν ιδανική σταυρωτή επικονίαση λόγω του μοναδικού τρόπου πτήσης τους, αλλάζοντας συχνά φυτά και σειρές φυτών.

Αποτελεσματικοι επικονιαστες

Με λίγα λόγια, οι βομβίνοι σας προσφέρουν εμπιστοσύνη και άνεση, είναι εύκολοι κατά την χρήση και τη μεταχείρισή τους, και ο τρόπος πτήσης τους εξασφαλίζει πολύ καλή αυτεπικονίαση και σταυρωτή επικονίαση. Τα παραπάνω καθιστούν τους βομβίνους εξαιρετικά αποτελεσματικούς επικονιαστές καλλιεργειών, τόσο μέσα σε θερμοκήπια, όσο και στην ανοικτή ύπαιθρο. Εδώ και 25 χρόνια τα τεκμήρια είναι αναμφισβήτητα: οι βομβίνοι θα εργάζονται πάντοτε!

Καινοτομια στις ντοματες

Το 1987 ανακαλύφθηκε πως οι βομβίνοι, εφαρμόζοντας την μοναδική τεχνική επικονίασης με δόνηση (δονούν το λουλούδι χρησιμοποιώντας τους μύες των φτερών τους), είναι οι καλύτεροι επικονιαστές για τις ντομάτες και αντικαθιστούν την κουραστική χειρωνακτική επικονίαση. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή η Koppert άρχισε την παραγωγή των βομβίνων. Πράγματι, η εταιρεία Koppert είναι ο ηγέτης της πακόσμιας αγοράς στην παραγωγή βομβίνων και στην επικονίαση μέσω βομβίνων.

Στο μεταξύ, οι βομβίνοι χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο για την επικονίαση καλλιεργειών ντομάτας, με αποτέλεσμα:

 • αυξημένες παραγωγές: 20-40%
 • πολύ μεγάλες εξοικονομήσεις σε εργατικό κόστος
 • βελτιώσεις στην ποιότητα των καρπών

Συνδυασμος με μελιτοφορες μελισσες

Οι βομβίνοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με μελιτοφόρες μέλισσες και να αλληλοσυμπληρώνονται σαν καλή ομάδα συνεργατών. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και μεμονωμένα ως εξαιρετικά αποτελεσματικοί επικονιαστές. Είναι γνωστό πως οι μελιτοφόρες μέλισσες επισκέπτονται τις καλλιέργειες σε μεγάλες ομάδες όταν είναι καλός ο καιρός. Από την άλλη, οι βομβίνοι επισκέπτονται τις καλλιέργειες από το πρωί έως τη δύση του ήλιου, ακόμα και όταν οι περιβαλλοντικές συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές.

Βρείτε τον διανομέα σας